周日港岛大长征嘅晚餐拣咗湾仔呢间主打食海鲜嘅餐厅餐厅喺ORE Plaza嘅26楼 一出䢂已经见到个招牌同好signature嘅大鱼缸虽然全层 但成间舖又唔系话好大 但就好舒服入去就有个大吧枱 挨窗嘅有排梳化位笔者非常欣赏佢位同位之间嘅距离好阔 坐得好舒服 亦都可以静静地倾下偈头尾仲有两间房 啱晒一大班人一齐食饭未开始食净系环境装修已经好加分噜餐牌:套餐价钱合理 食物都几吸引咁就同男朋友一人嗌一个✨时令野菜沙律虽则系好大路嘅麻酱沙律但啲菜真系真系好新鲜 比出面食到嘅更爽脆✨刺身三款&生蚝刺生款式就师傅睇当日有咩新鲜而俾嘅基本上全部都厚切嘅三文鱼同油甘鱼都好鲜甜 但令笔者最惊喜嘅系个八爪鱼 非常爽口 大赞👍🏽生蚝就全部落晒男朋友个胃到佢话都新鲜有蚝味嘅 但海水味就无乜喇✨䲞鱼汤伴鲜蚬呢个汤笔者超级喜欢🤤好香好甜嘅鱼味 再配埋新鲜捞上嚟嘅蚬真系鲜味十足要扣分嘅系份量太少 唔够喉阿hahahah😆✨活鲜蟹鲍鱼汁焗饭海鲜布满成煲超吸引🤤🤤🤤但识食嘅真系要食饭先个饭系用鲍鱼汁煮 再加埋只蟹一齐焗熟所以个鲜甜味真系十足 再加埋少少蒜味 真系非常好食唔驶讲嘅系啲海鲜都非常鲜甜 因为真系即捞即煮嘅✨火龙
周日港岛大长征嘅晚餐拣咗湾仔呢间主打食海鲜嘅餐厅

卖相吸引 食落都好有真系食紧火龙果嘅感觉
不过笔者略嫌有啲太甜

✨青柠薄荷梳打 $48
青柠薄荷梳打

笔者系Mojito嘅fans 呢杯完全系无酒精版嘅Mojito 再加超突出嘅青柠味👍🏽

最后想提一提佢哋嘅服务
当晚有三位服务员 三位都好用心好有善
座位安排上亦都会俾空间客人 唔会为咗方便招呼就所有客人都放埋一齐
除咗放低餐牌之外 仲会同客人介绍当日有咩推介
当日个饭有啲意外地好耐先嚟 喺等嘅期间 服务员不断过嚟道歉同交代
仲怕我哋饿俾多咗两碗汤我哋饮住等
食饭当日有客人生日 餐厅用仙女棒咁嘅蜡烛 非常之靓 熄咗之后再帮佢哋插多枝佢哋影相

喺呢个环境呢种服务呢个质素呢个价钱
真系无乜批评嘅地方 唯一要提嘅系上菜真系有小小慢嘅