2021-12-06
2021.12.06呢間餐廳沿住樓梯上樓,側邊都有好多得意嘅擺設,有好可愛嘅松鼠仔😍門口附近有大蟹同龍蝦嘅大魚缸,我同朋友今次就揀咗食個「二人套餐」海鮮拼盤可以揀3款海鮮,我哋揀咗小龍蝦🦞、馬尼拉蜆、翡翠螺🐚。小龍蝦幾新鮮,肉質幾實淨,蜆好索汁,螺好厚肉。配菜仲有綿滑嘅原粒薯仔🥔、肉腸片,同埋粟米段🌽。(另外可以加錢轉🦀松葉蟹腳、阿拉斯加蟹腳、原隻波士頓龍蝦)配個好creamy又清新嘅檸檬🍋奶油汁,佢係用網袋及厚身透明膠袋包住啲海鮮同醬汁,然後店員好似調酒師傅咁,喺你面前拎高表演搖勻,都幾過癮,有專人服侍你嘅感覺💁🏻♀️(如果唔揀檸檬奶油汁,可以揀特製辣汁,或者檸檬胡椒汁)前菜要咗法式煮青口,配龍蝦濃湯,湯汁真係好濃㗎😆而青口係軟綿綿,入面仲有新鮮嘅淡淡海水味,好正下!意粉或意大利燴飯,我哋就要咗黑松露海蝦忌廉汁寬條麵🦐🍝黑松露落得好足,寬條麵比較煙韌,蝦嘅肉質實淨嘅🍄菇都有幾種,包括冬菇、蘑菇及雞髀菇~套餐本身係配2杯紅酒🍷🍷,我哋就加錢轉咗飲Mocktail🍸🍹,一杯係有青蘋果粒、蘋果粒、橙粒嘅提子汁橙汁梳打”Virgin Sangria”,另一杯係有西柚乾及新鮮西柚,仲有薑啤嘅”
(如果唔揀檸檬奶油汁,可以揀特製辣汁,或者檸檬胡椒汁)
套餐本身係配2杯紅酒🍷🍷,我哋就加錢轉咗飲Mocktail🍸🍹,一杯係有青蘋果粒、蘋果粒、橙粒嘅提子汁橙汁梳打”Virgin Sangria”,另一杯係有西柚乾及新鮮西柚,仲有薑啤嘅”Grapefruit Garden”。2杯都甜酸度適中,解膩嘅效果唔錯。
2人餐加埋一都只係每人$400!西式海鮮🦞價錢合理呀!