今晚约埋三五知己去湾仔兜下饭🥳,朋友推介左间新开不久嘅港式火锅店 - 春宵。佢话店内装修豪华,定系露天空间洁净,咁就一于去试下啦!🍅蕃茄薯仔猪骨汤底:试咗佢嘅汤底先,超浓郁热腾腾嘅气息一飘出,整个汤底浓郁得黎仲平滑。奶白色嘅汤底浑然自然,真系蕃茄同猪骨嘅完美混合,实在难以抗拒😍!🦐海鲜拼盘:海中虾,鲍鱼,花枝片 (2人餐):然后拼盘上嘅海鲜生猛新鲜,每一样海鲜都保持住原本嘅鲜甜味道。尤其系个鲍鱼,爽弹又甜美,真系赞到爆💥!🥩潮汕牛丸,猪肉丸,贡丸:肉丸口感经过工艺细腻制作,弹而不硬,食落去肉汁四溢,真系有惊人嘅惊喜😁!🌶️椒麻椰菜木耳猪肉饺:比起普通嘅饺子,这款真系特别,既有微辣又带香,一试爱上❤️!🍄什菜什菌盛合(冬菇,金菇,瘦身菇,鸡髀菇,木耳,蕃茄,唐生菜,油麦菜):呢款关键就系其新鲜,又添上难得一见嘅菌菇拣选,简直系火锅中嘅超级明星🌟!🍖顶级封门柳,纽西兰羊肉片:最后试一下牛肉与羊肉,佢哋嘅肉片细薄爽口,肉质鲜美,新鲜得黎丝毫无膻味,汁谷余味真系难以相信😲!总体黎讲春宵呢度提供嘅食物超值大份,口感一流,啲汤底特色独特,佢嘅菜式新鲜同口味就更加唔需要多讲。如果再嫌部分朋友唔够食,我谂
总体黎讲春宵呢度提供嘅食物超值大份,口感一流,啲汤底特色独特,佢嘅菜式新鲜同口味就更加唔需要多讲。如果再嫌部分朋友唔够食,我谂你有咩好够,够晒㗎喇!🤣