2021-11-22
今晚嚟到灣仔莊士敦道的「Mr. Crab by The Captain’s House」享用豐富西式海鮮晚餐!店內寬敞舒適,以美國風格調裝修為主,啱晒情侶二人用餐或家庭聚餐餐廳主打西式搖籃海鮮,餐牌上有多款Signature Seafood Combo,也有各式各樣以海鮮為主的菜式~晚市時段設有二人套餐,包左Seafood Combo、Appetizer、意粉或意大利飯,及兩杯House WineSeafood Combo (海蝦、藍青口、海蜆)Mr. Crab新奧爾良卡薑醬汁,可以選擇大、中、小辣,我就揀咗小辣🌶醬汁微微辣,帶蒜香,好惹味!每款海鮮大約有10件,全部都好新鮮又鮮甜!海蝦肉結實又彈牙;海蜆頗鮮嫩;青口吸收晒醬汁嘅精華,不得了呀路易斯安那爆谷蟹餅一客有五件,香脆吉列外皮內裏包着滿滿嘅鮮蟹肉,鮮甜美味,大滿足呀蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯🇮🇹意大利燴飯加咗南瓜汁、蟹肉、蟹膏、洋蔥粒等等一齊烹調,好足料,充分保留食材原有鮮味~燴飯入口creamy,頗有嚼勁,每啖都有蟹肉同南瓜嘅鮮味
Seafood Combo (海蝦、藍青口、海蜆)
路易斯安那爆谷蟹餅
蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯🇮🇹