餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

呢間位於灣仔嘅點心店,次次放飯都勁長人龍,見係食新派點心好似幾 Fun 咁,Happy Friday 一於捉埋同事嚟試試佢!.香港懷舊風格裝修 ,門口大大個霓虹燈牌幾搶眼!食物方面都絕對唔惹少,除咗傳統一盅兩件蝦餃燒賣之外,我哋都叫咗幾款新派嘅點心~最有特色非馬拉小籠包莫屬,食落爆汁,啖啖都係肉骨茶味,好食又有趣!另外都仲有非常有香港特色嘅蝦多士,香脆又惹味十足十細個食開嘅味道!另外傳統點心一啲都唔輸蝕,蝦餃皮薄餡靚大大隻,黑金流沙包奶香味十足,全部都非常高質!.唯一係價錢方面都幾貴,不過間唔中食吓都冇壞嘅,灣仔上班族可以考慮,聽講佢都有好多間唔同嘅分店,下次都可以試吓打包個甜品返公司食!

2024-06-22