2019-07-07 113 浏览
星期五去完寵物展掃貨,行到好肚餓所以決定起灣仔食埋飯先去搭車。灣仔條天橋下面有好多餐廳,今次揀左呢間主打無味精燉湯、手工麵、串燒,選擇種類好多餐廳好大,我見有唔少客人都係熟客仔,一早訂定位,可以早d安排定餸菜。枱面有菜圃任食! 呢個菜圃醃得好入味,辣辣地用來撈麵好正。茶樹菇姫茸菇豬展湯配手工麵 ($58)個湯係完全無落鹽同味精,好足料,我男朋友怕淡就加少少菜圃撈麵。香辣拌雲耳 ($28)開胃的酸辣汁,不過略嫌唔夠凍。麻麻伴牛脷($38)麻辣味重,牛脷配上沙津伴菜更清新。烤雞泡魚乾。呢個伴啤酒一流!燒得唔會太乾太硬。武林聖火令 ($38)個名好有趣,其實係炸蝦餅,不過個形狀就好似個聖火甘。新鮮炸起好香口!手抓羊。個食法有d似片皮鴨,不過係用生菜包住羊肉、青瓜絲同埋京蔥,可以點甜醬、辣椒醬、胡椒或者孜然粉。一咬落去啲肉汁標晒出嚟。呢間餐廳食物種類真係好多,下次可以再試吓其他款式

枱面有菜圃任食! 呢個菜圃醃得好入味,辣辣地用來撈麵好正。

茶樹菇姫茸菇豬展湯配手工麵 ($58)

香辣拌雲耳 ($28)
開胃的酸辣汁,不過略嫌唔夠凍。

麻麻伴牛脷($38)
麻辣味重,牛脷配上沙津伴菜更清新。

烤雞泡魚乾。
呢個伴啤酒一流!
燒得唔會太乾太硬。

武林聖火令 ($38)

手抓羊。

呢間餐廳食物種類真係好多,下次可以再試吓其他款式