2019-11-15
任你點呢間餐廳保留左港式食物的風格~~每次食的時候都有點懷舊過去><因爲車仔面真係童年就已經好愛的食物,從細就知道呢個係香港其中一樣獨特的美食😋價錢真的很抵食啊!比較反平時在出面食的其他車仔麵店,每項都便宜1-2蚊。加上地方係正灣仔地鐵附近,真係附近返工一族之選啊!叫左1個 沙爹撈麵&麻辣湯麵~~各跟自己口味叫左3個餸,整得都算入味^^ 個人真心推!必叫雞翼尖——同B仔雞翼尖一樣甘淋又入味,辣辣地好過癮,會停不下來>< 豬頸肉——爽口,鹹香惹味下車仔麵一流!特調腌製豬腸——軟硬剛剛好,感受到用心醃製叉燒——一咬落去就feel到 厚切質感,十幾蚊有2/3塊,已經好抵。豬軟骨——軟骨部分都算淋的,濃濃豬骨味出曬黎。魚滑——嫩滑, 肉質都幾爽口,魚味突出除此之外,重有不同類型的小食,看到菜單有雞翼馬上忍不住就order埋haha><,因爲真的是我從小就愛的美食。瑞士汁雞翼,雙面呈棕色,入味之餘入面D雞肉爽口嫩滑~~凍熱飲品跟麵再加10蚊都5洗,算是很親民的價格。
因爲車仔面真係童年就已經好愛的食物,
從細就知道呢個係香港其中一樣獨特的美食😋
加上地方係正灣仔地鐵附近,真係附近返工一族之選啊!
個人真心推!
豬頸肉——爽口,鹹香惹味下車仔麵一流!
特調腌製豬腸——軟硬剛剛好,感受到用心
豬軟骨——軟骨部分都算淋的,濃濃豬骨味出曬黎。
因爲真的是我從小就愛的美食。
瑞士汁雞翼,雙面呈棕色,入味之餘入面D雞肉爽口嫩滑~~
凍熱飲品跟麵再加10蚊都5洗,算是很親民的價格。