2021-09-25
今晚同朋友嚟到灣仔,囍帖街附近多嘢食好多人都知,可是一街之隔嘅春園街有棟翻新大廈叫QRE Plaza 裏面食店林立,日本菜、廣東菜丶台灣菜丶意大利菜、西班牙菜、西餐,各式各樣什麼都有,實在令人眼花撩亂啊!朋友有主見,決定去25樓嘅Espuma 試試。間環境舒適簡潔,店員招呼周到👍🏻香芒牛油果沙律(Supper Green Salad)~$128 甜甜酸酸嘅芒果味好醒胃,牛油果🥑成熟度剛好,軟硬度適中口感不錯,羽衣甘藍爽脆完全冇苦澀味丶火箭菜丶蕃茄仔用了非常新鮮。蝦🦐肉彈牙質量高,而且份量都不少,以這個價錢抵食。巴馬風乾火腿蘑菇薄餅(Parmaroom)~$148熱辣辣嘅薄底pizza香脆可口配上蕃茄仔丶火箭菜、蘑菇切粒丶芝士加上Parma ham 好好味😋Parma ham 鹹香味適中,優質。辣味蟹肉撻(Chili Crab Tarts) ~$85蟹肉鮮嫩配上特色醬料和鬆脆嘅Cookie Tarts 底,令人回味無窮。水果茶$45 可凍飲或熱飲任君選擇。我們選了熱飲,果茶裏面有百香果丶芒果、紅蘋果丶青蘋果。每一口茶都散發着甜蜜的香氣,燃點着的蠟燭暖著果茶,果茶的香氣輕輕地溢出浮游在半空
間環境舒適簡潔,店員招呼周到👍🏻
巴馬風乾火腿蘑菇薄餅(Parmaroom)~$148
辣味蟹肉撻(Chili Crab Tarts) ~$85
水果茶$45 可凍飲或熱飲任君選擇。
我們選了熱飲,果茶裏面有百香果丶芒果、紅蘋果丶青蘋果。