2023-05-17
灣仔這家可愛黑白漫畫二次元主題ULURU已經在我探店名單已久,終於今天有時間跟妹妹來打卡喇✌️一入門口樓梯就已經好有氛圍,整間餐廳以黑白色為主色調,牆壁上全都是手繪漫畫,真的像是置身於漫畫世界裡!餐廳環境簡約舒適,座位寬闊感覺好舒服,店員們都好友善❤️我覺得這裡特別適合朋友聚會或者慶生和慶祝節日,菜品也都很精緻,質素都好高👍Shrimp Focaccia($138)前菜同妹妹一人一件,又唔會太飽,西班牙红蝦刺身配上蕃茄加上多士一齊食,清新開胃😋ULURU特色燒肉拼盘($338)份量超大份,有肉眼、猪柳、雞扒、香草腸。三四個人share都可以😌我同妹妹俩個人食唔曬🤣肉眼煎得啱啱好,肉質鮮嫩,唔會感覺乾或者韌,仲有燒汁可以一齊食,另外猪柳、雞扒都算嫩滑。呢個餐仲有跟薯条🍟Soft Shel1燴飯意大利飯煮得剛剛好,芝士味好濃郁,再上炸的香脆美味的軟腳蟹🦀️餐湯係粟米湯,味道好香濃~仲有多士可以食~ 🍮甜品富士芝樱祭-misu($118)呢個甜品賣相好吸引😍係富士山🗻造型好得意😍口感Q滑,好濃抹茶味!配埋「富士山下」嘅朱古力脆脆好美味😋姆明世界🍄蘑菇🍄造型實在太可愛!打卡一流!敲開表面的巧克力脆片
餐廳環境簡約舒適,座位寬闊感覺好舒服,店員們都好友善❤️
Shrimp Focaccia($138)
ULURU特色燒肉拼盘($338)
Soft Shel1燴飯
餐湯係粟米湯,味道好香濃~仲有多士可以食~
🍮甜品
富士芝樱祭-misu($118)
姆明世界🍄
蘑菇🍄造型實在太可愛!打卡一流!敲開表面的巧克力脆片裡面的草莓🍓乳酪流出來,酸酸甜甜真的超好吃😋
🍹特色飲品
蔓越莓汁