2024-02-02 765 浏览
台湾最出名就系红烧牛肉面同埋佢啲传统台式小食,每次去到台湾旅行嘅话都一定要品尝吓佢嘅台湾风味,而家就算唔需要去到台湾都可以试吓食啲传统台湾嘢食啦🥳 「一起食堂」喺香港有三间分店,系湾仔、中环同埋观塘,佢主打台式小食,门口嘅装修好有特色,价钱非常之合理,唔好错过佢啲台式饮品啦🤩花雕麻油鸡肉面 🍜第一次试花雕味嘅面,佢呢个调味整得好吸引,如果钟意食花雕鸡嘅话一定超钟意,鸡肉都非常之嫩滑,值得一试👍红烧牛肉面 🍝呢个就系招牌嘅红烧牛肉面,佢牛肉份量超足够,汤底都整得几浓 💯 府城虾卷 🍤小食方面就试咗呢个虾卷,佢个外皮好薄脆,新鲜炸出嚟好好食🤤 肉燥烫青菜 🥬另外都叫咗一个肉燥配生菜,生菜好新鲜,加埋少少肉燥都几好食冻茉香绿茶 ☕️饮品方面除咗奶茶之外都有绿茶,冻嘅话可以拣无糖或者半糖 ,我就拣咗半糖冇咁甜🤭热白桃乌龙茶 ☕️如果想饮啲热嘅台湾茶嘅话会推荐呢个,佢个茶包超大个,饮完第一杯之后可以问职员加热水,第二杯都仲有好香浓嘅乌龙茶味👍 都带有好香嘅白桃味 🍑

花雕麻油鸡肉面 🍜
花雕麻油鸡肉面

红烧牛肉面 🍝
红烧牛肉面

府城虾卷 🍤
小食方面就试咗呢个虾卷,佢个外皮好薄脆,新鲜炸出嚟好好食🤤
府城虾卷

肉燥烫青菜 🥬
另外都叫咗一个肉燥配生菜,生菜好新鲜,加埋少少肉燥都几好食
肉燥烫青菜

冻茉香绿茶 ☕️