2022-03-19
最近灣仔有間cafe新開做緊試業😍就同朋友去chill下🥰呢間 cafe其實係二級歷史建築的戰前樓宇黎架🤩所以cafe入面既裝修都保留住原有既戰前西方建築特色, 以日本明治時代為主題既cafe🥳Cafe主要分左3個區域 分別係咖啡室 主餐廳同酒吧 好有特色😎打卡一流📸💕Matcha Palmier🍵💚 $38/2由於仲係soft opening既關係 暫時只會提供為少量甜品 我地就叫左抹茶蝴蝶酥同柚子cheesecake 期待佢地之後會有更多既甜品選擇🤤之前係ig到search呢間cafe嗰陣 已經比個抹茶蝴蝶酥吸引左😍佢並唔係普普通通既蝴蝶酥黎架!中間有厚厚既抹茶夾心🤩擺得好精緻😌蝴蝶酥好鬆脆😚一咬落去滿滿既抹茶餡嗶曬出嚟😝好濃郁好滿足🥰而且個抹茶餡唔會好苦澀 帶有回甘😌一定會再encore‼️💕Yuzu Cheesecake🍰 $48個樣子唔太出眾 但食落好有驚喜😍食落去其實係偏酸😝但我自己就幾鍾意🤤好開胃😎個cheesecake都唔會好滯 唔錯🥳🥳💕Lotus Latte $54 (H)見佢呢個幾特別 就嗌黎試下😚仲配左件Lotus餅乾❤️呢杯Latte帶有焦糖味 會甜甜少少🤏比較易
💕Matcha Palmier🍵💚 $38/2
💕Yuzu Cheesecake🍰 $48
💕Lotus Latte $54 (H)
見佢呢個幾特別 就嗌黎試下😚仲配左件Lotus餅乾❤️呢杯Latte帶有焦糖味 會甜甜少少🤏比較易入口🤤