2022-02-10 1035 浏览
🔺 段純貞牛肉麵 (銅鑼灣)lunch 想食牛肉麵,就近呢阻黎間段純貞,係tower535, 望落環境好光猛乾淨,d 座位又闊落,同同事食lunch 都想坐得舒服d~呢到有lunch set ,麵跟飲品$102`麵跟小食$118`麵跟飲品同小食就$138,以食物質素同環境都乎合價錢既~🔻原味牛肉麵碗麵有三大舊牛肉,牛肉煮得好淋好入味,唔使點咬入口即溶~我揀阻手工麵,麵條粗身好煙un,湯底望到個色已經知道超濃郁,但又唔會好咸,唔錯~🔻麻辣嫩五花牛肉麵呢個麵係用薄切五花牛肉,食落好香牛味,而且件數都唔少,呢碗就揀阻細麵,個人覺得手工麵比較好食d 同好咬d~細麵就襯雲吞麵果類既食法適合d,至於湯底就唔會話辣到食唔到,都係有d 麻辣味調下味,唔會蓋過d牛味~🔻鹽酥雞呢到鹽酥雞偏大件,唔係一粒粒係一舊舊,炸皮香脆,入而雞肉嫩滑有肉汁,好味😋🔻胚芽珍珠奶茶&珍珠奶茶拍得住出面台灣飲品店既珍珠奶茶,我仲覺得佢地珍珠做得好出色tim,比起出面既珍珠細少少,更有咬口,咬落仲有甜甜地既味道,再加埋胚芽勁豐富,飲得好開心😂
🔺 段純貞牛肉麵 (銅鑼灣)

🔻原味牛肉麵

🔻麻辣嫩五花牛肉麵