2023-02-08 39 浏览
紅磡近年興建新住宅啟岸,屋苑樓下一整條小街道,都充滿着好多特色嘅日本餐廳🤭!今次試呢一間鳴虎,主打食日式秘製豬骨湯底嘅拉麵,而且仲有清酒放題添!以下係詳細食評:▫️ 【綠虎】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️本身好鍾意食蔥既我,一食愛上呢款綠虎拉麵!以四國香蔥油見稱 ,湯底質地濃厚又有清新爽口蔥花,香氣四溢,味道恰當不咸不漏,幼麵配上造到掛湯效果!叉燒肥瘦得宜,整體味道都係令人回味!▫️ 【鳴虎】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️鳴虎同樣係用4種日本魚干加上秘製豬骨湯底而成,非常鮮甜,如果唔鍾意食蔥味既朋友,叫呢款招牌鳴虎都係一個唔錯既決定!鮮味可口,層次鮮明!猶如係日本食緊地道拉麵一樣~正▫️ 【芝士魚條拼魚餅】芝士魚條拼魚餅炸物,一碟有幾款唔同形態及口感既魚肉炸物,有啖啖芝士流出黎,相信小朋友喜歡吃!
▫️ 【綠虎】

▫️ 【鳴虎】