極上海老吟釀湯麵$104 (另加荀片)今日去到大坑嗰間<拉麵來>, 拉麵來絕對係信心嘅保證,見到招牌就知道佢嘅水準唔會令人失望,之前去幾次都係食佢哋普通嘅拉麵,今次就叫咗一碗特別啲,價錢亦貴少少嘅拉麵🍜極上海老吟釀湯麵$104,加荀片。餐單上寫佢哋嘅激濃厚湯底,係由日本甜蝦、海虎蝦,蝦味噌同埋日本清酒烹調而成,真係好期待。一上枱,香噴噴好濃郁嘅香味,即刻試飲一啖湯底,香濃鮮甜,上面嘅放咗海蝦球,整碗都令我個口腔充滿咗滿滿嘅海鮮味,令我依個喜歡食海鮮嘅人感到10分滿足,當然不能錯過佢哋嘅拉麵,我選擇咗偏軟,亦可以在點菜嘅時候選擇要適中或者要較硬。佢哋亦有各種唔同嘅日式飲品,我掙扎左好耐究竟飲酒定汽水呢,結果我見到有一支綠茶可樂,以我呢個又鍾意飲綠茶又鍾意飲可樂嘅人,當然要一試啦。味道亦都令我好滿意,保留左可樂嘅味道,但係餘𩐳又有少少綠茶嘅香氣。拉麵好啱我,熱呼呼的冷冷天,飽飽地食滿足,我真係想大叫一句好幸福啊。 #kanaka獨食 系列- [ ] 獨食氣氛:好- [ ] 獨食配合:全bar 枱免尷尬- [ ] 獨食份量:一碗麵的份量剛剛好- [ ] 獨食價錢:價錢有平有貴
極上海老吟釀湯麵$104 (另加荀片)

#kanaka獨食 系列

- [ ] 獨食氣氛:好