2017-12-19 94 浏览
今日天氣凍凍地,當然又諗打邊爐,但前幾日先食左,係openrice找荃灣區找到這間,但朋友話評語一般,但最後諗住近近地就試,食完又冇openrice講到咁差喎,成日食麻辣都悶,今次同朋友食 #椰子雞煲 半隻。最後....食都飽都呢...每人$250都吾洗,仲要吾太油煙食得好舒服。大眼雞以$68好抵食而份量都吾錯,岩我地三個人份量 魚肉幾有口感味道又剛好,配辣汁食仲惹味。蕃薯葉加上雞湯勁甜同好味。串燒味道吾差又夠新鮮,牛舌夠嫰,羊肉味濃,吾錯喎,又吾係好乾身。冬菇燒完好香菇味。燒九菜吾乾身味道濃,加芝麻增加香度。生蝦新鮮又鮮甜,辣汁少辣惹味。一黎到見到超足料,而且味道濃又香 #椰子 味,夠清甜,湯滾左之後落雞肉, #雞 保持到嫰滑份量又多,不可不講雪耳十分好食入晒味,椰子肉夠淋仲可食。椰青飲完仲可以食椰肉降下火。吾太油煙坐得舒服。

蕃薯葉加上雞湯勁甜同好味。

燒九菜吾乾身味道濃,加芝麻增加香度。

生蝦新鮮又鮮甜,辣汁少辣惹味。

椰青飲完仲可以食椰肉降下火。

吾太油煙坐得舒服。