2018-08-23 229 浏览
一個人係旺角做完嘢,係時候搵嘢食上網睇話有間性價比高既小店,一於去嘗試下坐低發覺好有格調,中國既木製品配偏古風既裝修連飯豉油同麵豉油都要分開,本覺得老闆係對食有要求既一位食家午餐既時候會奉送一杯飲品,大熱天時只想要杯可樂Er一Er啲悶熱(走冰係自己要求)上網睇話牛腩同手撕雞比較好,不過只係一個人,所以只能二選一,最後揀左牛腩十三飛有牛腩,安格斯牛肉,腸粉,芽菜,椰菜絲,半隻白烚糖心蛋粉絲加米粉做麵底一碗麵好唔好食,除左麵質同配料外,當然係湯頭啦第一口唔係食麵食配菜,而應該係飲啖湯先湯頭顏色都有明顯既咖啡色,估計應該幾濃郁可惜虛有其表,淡之餘猶如水一般,有些微既牛味,不過連咸味都無就完全失望,因為只係飲啖湯已經無味,再加上只係增加口感而無味既配菜,就只會變成比水更清淡終於明白點解會有麵食甜豉油係枱面牛腩的確係唔錯,夠軟腍又吸收到香料既味道而枱面有樽秘製辣椒醬,幾種辣椒切碎加上調味,又夠香,又夠辣只可惜救唔番成碗面一個麵就72蚊,仲要加一,只可一不可再
一個人係旺角做完嘢,係時候搵嘢食

上網睇話有間性價比高既小店,一於去嘗試下

坐低發覺好有格調,中國既木製品配偏古風既裝修

連飯豉油同麵豉油都要分開,本覺得老闆係對食有要求既一位食家

(走冰係自己要求)

十三飛

粉絲加米粉做麵底

一碗麵好唔好食,除左麵質同配料外,當然係湯頭啦
第一口唔係食麵食配菜,而應該係飲啖湯先

湯頭顏色都有明顯既咖啡色,估計應該幾濃郁

終於明白點解會有麵食甜豉油係枱面

牛腩的確係唔錯,夠軟腍又吸收到香料既味道

而枱面有樽秘製辣椒醬,幾種辣椒切碎加上調味,又夠香,又夠辣
只可惜救唔番成碗面

一個麵就72蚊,仲要加一,只可一不可再