Shanccs
Shanccs
2025-11-16
1K 浏览
关注
經朋友介紹去咗一間西班牙餐廳慶祝生日,個friend仲要同我講咗好多次話超好食,一定要去,所以今次就特登嚟試吓係咪真係咁值得推介,結果成為咗我嘅西班牙餐廳top 1😍😍,我哋都嗌咗呢度出名嘅菜式,幾乎每一度都係激讚👍🏻👍🏻

🥔Ham croquettes and Bacalao croquettes $21/23/pc : 首先嚟咗兩款嘅薯波,一款係伊比利亞火腿,另外一款就係鱈魚,炸到外脆內軟😋,裏面嘅餡料豐富得來唔馬虎,真係有口感可言😆,鹹度又適中👍🏻,薯波基本上棉到入口即溶,頭盤必叫之選非佢莫屬👏🏻👏🏻

🪿Pigeon rice with foie gras $243 :之後就叫咗主食,乳鴿意大利飯配鵝肝,可以講話食過嘅意大利飯裏面佢係最接近傳統,粒粒分明嘅意大利米煮到生與全熟之間,食落仲要有油香🤤,加埋鵝肝嘅配搭,令到整體精華更加不得了🤤🤤

🐮Charred deboned beef rib(200gr) $292 :
之後就係牛肋肉,佢係用咗慢煮烹調,所以唔需要選擇成熟度,呢個熟度啱啱好,每一件嘅牛腍身之餘肉汁鎖住,帶出牛味,食落完全冇血水滲出,咁就係慢煮嘅精髓👍🏻,又唔會熟到變韌,仲有三種唔同醬料嘅配搭,芫荽,南瓜同埋蕃茄醬嘅味道好夾😋😋

最後就叫咗佢哋嘅甜品,本身唔係咁鍾意食🍰cheese cake $85 : 佢係熱門之選,所以都叫咗一件試吓,我未食過呢種口感,佢係偏軟身,芝士味重得嚟唔膩😍,佢面層焗到好似葡撻咁,餅底非常特別完全唔抗拒🫶🏼🫶🏼

另外一個甜品🧁BARBAR ‘ cappuccino’ $85 :佢其實係將啲奶油蛋糕放入咖啡裏面再加脆脆朱古力等,食落去都幾特別,賣相又唔錯👍🏻,都係值得一試嘅甜品之一😋

最後有驚喜嘅地方係佢哋啲職員會埋嚟同你唱生日歌💕同埋會有張即影即有相送俾你,超sweet💓
赞好
检举