2018-03-05
緣份嘅嘢話嚟就嚟!個心話想食生蠔,轉頭就响fb見到$9生蠔嘅廣告,就係咁,嚟到山林道!不過呢度的確有啲難搵,因為佢係去到盡頭再响崛頭路行入去,完全係柳暗花明果隻fd,所以未搵到嘅朋友唔好放棄呀~記得打電話去問餐廳問路啦~除咗9蚊隻生蠔外,其實呢個餐都幾抵,不過我唔飲酒,所以都係齋叫半打食吓先~可愛嘅生蠔嚟喇~味道夠鮮甜之餘亦好有海水味~9蚊真係超抵呀~見到呢個$198嘅海鮮盤,好想好想試,不過因為有小朋友在場,費事食生嘢,唯有下次啦~但值得一提嘅係,佢真係超大份,有成1磅硯,我見枱枱都叫盤嚟食,個個食到咀lam lam,,,好激動呀~而我呢~為咗孩兒,只能叫熱食!呢個焗海鮮盤盛惠$298,但真心焗得唔錯,虎蝦爽甜、比目魚扒勁嫩滑無腥,帆立貝亦大大粒夠惹味,good choice!同埋佢嘅黑松露焗啡菇亦係香氣迫人,整個盤好合理!再嚟一客海膽多士,就連小朋友都鯨吞大半碟,就知幾咁香脆惹味~跟住最後嚟個芝士parks ham拼盤,Cream cheese ,blue cheese應有盡有,點飽都要留個位俾佢啦~如果响尖咀入嚟的話,就要响士丹福酒店對面行入嚟啦~山林道就麻煩去到盡再拐個彎,就見
同埋佢嘅黑松露焗啡菇亦係香氣迫人,整個盤好合理!
如果响尖咀入嚟的話,就要响士丹福酒店對面行入嚟啦~
山林道就麻煩去到盡再拐個彎,就見到咯…
會食煙嘅人士呢度係有戶外位置俾你邊食邊嘆煙,對啲鍾意摸酒杯底嘅人嚟講,呢度無疑係好好嘅選擇~