2014-09-03 368 浏览
旅行完落机揾饭食!因为已经好夜,加上好攰!所以叫司机去湾仔买烧味外卖(因为快)再返屋企!去到门口排队买票!因为我要写食评,收银阿姐落好单放柜位,我顺手攞起睇几钱(方便我之后写)点知我一攞张单,阿姐以成间舖都听到嘅声量喝止我:「你做乜攞呢张,你攞走就无嘢食呀!你唔系攞呢张架⋯⋯」我即刻话:「睇下啫!」佢依旧好激动!好像我偷单咁 (其实张单都系我order! 个客唔知情咪解释下,唔使咁激动嘅!我都系第一次帮衬啫!唔好吓亲我呀! 不过佢激完,可能都觉得自己激动咗!之后又笑笑下无事!我三个人叫三个单拼(烧肉、油鸡、叉烧)分享(咁叫最抵食 )食品好快包好!连例汤!即刻片车返归!打开份量好大,后悔无叫少饭,烧味都好多!先讲叉烧:㶶边,厚肉,比较干!油鸡:鸡胸背部份,唔够厚肉,比较嚡,用姜葱茸好味点!烧肉:好肥,肥多过瘦,所以好淋,似啫喱,皮唔脆系硬!伴碟菜心新鲜爽口,唔错,饭比较干,淋了豉油汁好少少!份量大值得赞!个例汤都值得赞,唔味精,金黄色,煲得好浓,而且外卖之仲够热!地方普通茶餐厅格局!我只在门口企一阵,但门口都油淋淋!唔算干净!

不过佢激完,可能都觉得自己激动咗!之后又笑笑下无事!

我三个人叫三个单拼(烧肉、油鸡、叉烧)分享(咁叫最抵食
)食品好快包好!连例汤!即刻片车返归!

打开份量好大,后悔无叫少饭,烧味都好多!先讲
叉烧:㶶边,厚肉,比较干!
油鸡:鸡胸背部份,唔够厚肉,比较嚡,用姜葱茸好味点!
烧肉:好肥,肥多过瘦,所以好淋,似啫喱,皮唔脆系硬!

2014-08-27
等候时间
10 分钟 (外卖自取)