2022-01-29 34 浏览
因為防疫措施所以冇得食晚市唯有講喺晚市之前來食個晚餐。深水埗呢邊當然係最多選擇,價錢又夠平民,啱晒我呢啲鍾意食平民美食嘅人,今次就揀咗呢間裝修好新淨嘅澳葡餐室,有葡國菜同埋澳門菜嘅特色 。《巨人豬扒包配薯條》$42豬扒包真係勁巨!呢個價錢但係食到層層分明嘅配料,尤其是塊豬扒煎得勁香同埋鬆軟,一啲都唔乾,好好味,薯條都係即炸即起,個包帶點法式麵包嘅煙靭好好食。《葡汁雞皇焗飯》$56無論係葡汁或者表面嘅芝士份量到十足,雞皇份量亦都好多而且雞肉好滑,我諗用嘅都係雞比肉,炒飯底有大量嘅蛋絲,入口勁香食到停唔到。《金沙雞翼》$26略嫌有少少油,不過外皮真係揸得超酥脆,鹹蛋黃嘅味道都夠香濃,裏面嘅肉都好滑,除咗油咗少少其餘都OK。《正宗雙皮奶》$26好耐冇食過雙皮奶,呢個都唔錯,有奶香,但又唔會好甜,啱晒一般大眾嘅口味。 總括嚟講,呢度嘅食物都唔錯,下次經過會再嚟。
因為防疫措施所以冇得食晚市唯有講喺晚市之前來食個晚餐。

《巨人豬扒包配薯條》$42

《葡汁雞皇焗飯》$56

《金沙雞翼》$26

《正宗雙皮奶》$26

總括嚟講,呢度嘅食物都唔錯,下次經過會再嚟。