安平燒肉喺荃灣區內都好受歡迎,一向評價都好高,趁放假,就book左燒肉同另一半食好西!佢哋餐牌有M5和牛、SRF極黑牛、安格斯嫩牛等4款套餐揀!我地揀咗最正嘅「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」套餐,仲送每人2條嚴選牛舌芯,勁正!我地將牛舌燒得啱啱好熟,咬落有香噴噴嘅和牛油脂!澳洲M5和牛肩胛肉油花均勻,入口嫩滑,SRF極黑霜降牛肉眼香軟滑嫩,安格斯牛小排係最鬆軟多汁,燒得啱啱好,蘸上黃金醬或者岩鹽食都好味!海鮮方面,有虎蝦,帆立貝,魚腹,魚乾,生蠔,青口,鯛魚下巴,魷魚等等,其中牛油帆立貝,燒熟咗之後香氣四溢,沾上沙律醬食就更加絕妙!出面自助區域有好多蔬果同飲品揀,仲有個超受歡迎嘅「櫻花蝦自助區」,香口嘅櫻花蝦醬勁惹味,再配啲滷汁淋上白飯食,超香,加埋紫菜,絕配!另外,呢到仲有好多台式小食揀,有彭湖花枝丸,鹽酥雞,墨魚香腸,奶油金菇,美乃滋章魚,安平炸蠔卷等等,小食都有炸有滷,鹹香口感,食到停唔住口!飲品方面,我推介檸檬沙瓦,同埋冷泡茶,呢到既飲品都好出色,同埋每人送一杯哈根大師雪糕,為呢餐燒肉!