2023-04-06
.牛大人台灣火鍋吃到飽(形點二期)今日放工約左舊同學食飯傾下大家近況,一直都想食下牛大人🤤成日聽人話好好食!!今次就試下佢!!😆我地決定一食就一定要食最好,所以簡左最貴嘅餐!!🤤我地今次食嘅係「澳洲極上和牛餐」,人均大概$328💰💁🏻♀️我同朋友都覺得牛大人嘅牛🐄牛味好重,感覺比較新鮮🤤,澳洲和牛餐肉質好嫩滑,煮耐左都唔會太乾太實👍🏻😜……….湯底方面,竟然有十款湯選擇😋,我地簡左牛大人紅燒牛骨鍋🍲,牛大人嘅湯底比我感覺又係好夠味,好足料😋,絕對唔會係好咸、好重味精個種💁🏻♀️……….醬汁方面,選擇都多,但同行朋友想要芝麻醬就無😂除左牛肉之外,都仲有好多配料鮮、蝦滑、牛墨魚滑都有,蜆都好新鮮值得食😋除左手機落單嘅配料外,外面都有更多配菜選擇🤤……….最後食到飽,準備食甜品,甜品有movenpick 雪糕及台中仙草凍,台中仙草凍一定要食!!可惜每人得一份🙊我地+左$25試埋黑糖珍珠奶茶🧋朋友覺得好好飲,係佢最中意嘅奶味😋另外,朋友想飲下啤酒🍻,所以我地都叫左杯強波酸啤🍺 ,係Jumbo Sour獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌嘅啤酒😜都幾好飲👍🏻……….整體而言,不論湯底、
牛大人台灣火鍋吃到飽(形點二期)
……….
醬汁方面,選擇都多,但同行朋友想要芝麻醬就無😂
除左牛肉之外,都仲有好多配料
鮮、蝦滑、牛墨魚滑都有,蜆都好新鮮值得食😋
除左手機落單嘅配料外,外面都有更多配菜選擇🤤
……….
強波酸啤🍺 ,係Jumbo Sour
……….
整體而言,不論湯底、肉類質素、配菜、食物種類、飲品選擇都屬於中上,放題中,牛大人嘅質素我覺得算幾高。元朗原來都有分店真係方便好多!! 適合我呢個新界人🥳唔洗搭出市區都有放題選擇🥸
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
種類選擇:🌕🌕🌕🌕🌕5/5