餐厅: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
资讯:

3K
2023-01-09 407 浏览
屯市時代大裝修,多左好多新食店,是日就同朋友黎試下新開張嘅一鼎,主打台式火鍋,仲有唔少台式飲品添呀。星期日嘅下午茶黎食,店內都唔少食客,卡位全部坐晒啦。我地四個人黎到,都好彩仲有窗口位坐到😁揀左食澳洲純和牛餐,$269/位食90分鐘,正常價位啦。自助區都唔少食物可以拎,醬料都好齊,環境唔錯好乾淨。四個人揀左四款湯底,如果愛辣麻痺鴨係堅辣嘅,個人就覺得麻油雞好食,湯頭濃郁又夠香。澳洲純和牛🐂賣相幾得,入口雖然唔算好滑,但有牛味有咬口,呢個價錢收貨啦。封門柳🐂同羊肉片🐏都唔錯呀。白鱔片大推~肥美無骨。菜方面有比較少見嘅紫色甘藍同紫色蘿蔔,顔色幾好睇😝主打台式火鍋又點少得台灣小吃,有鹽酥雞、排骨、台灣腸等,幾有台味~另一樣台灣主打就係台式飲品,黑糖珍奶🧋、芝士奶蓋都可以任飲😍正呀~唔想食甜都有好幾款冷泡茶揀㗎。食飽飽又點少得甜品,有軟雪糕機,是日係3.6牛乳味同白桃味,個人鍾意後者多啲,又香又甜又軟滑,正🤤食到好飽呀~勁滿足😝

自助區都唔少食物可以拎,醬料都好齊,環境唔錯好乾淨。

封門柳🐂同羊肉片🐏都唔錯呀。

白鱔片大推~肥美無骨。

菜方面有比較少見嘅紫色甘藍同紫色蘿蔔,顔色幾好睇😝

食到好飽呀~勁滿足😝
2023-01-08