2022-07-28
今日同老公去旺角行街,都知道新寶戲院附近有好多餐廳,途經呢一間僕之拉麵就俾佢門口嗰張好澎湃嘅海老肉食者拉麵相吸引!坐低之後就開始填嗰張點餐紙,有唔同選擇嘅拉麵包括咗:肉食愛好者拉麵及特選拉麵等等….適合唔同人士嘅選擇,仲可以追加不同嘅配料,湯底可以選擇豬骨濃湯、鹽味或醬油味湯底,而麵質亦都可以選擇要硬定軟,最欣賞佢嘅係飲品唔貴,汽水只需要$10一罐而且免加一服務費。肉食愛者拉麵( $120 )呢碗拉麵好吸睛,碗邊鋪滿左大大塊嘅叉燒,另外仲有角切叉燒加溫泉蛋及筍,叉燒煮得唔錯幾好味,我最欣賞係角切叉燒size啱啱好,一啖一粒肉質好淋一啲都唔韌而且好有肉味,而拉麵係屬於幼麵加埋我追加嘅巨型蟹柳簡直一絕!柚子梳打( $24 )細細支嘅柚子梳打係日本出品,酸酸甜甜幾好飲!記得之前喺大阪難波都有一間鋪滿晒肉嘅拉麵舖頭,估唔過響香港都可以食到!而且價錢合理應該下次會再嚟!
肉食愛者拉麵( $120 )
柚子梳打( $24 )
細細支嘅柚子梳打係日本出品,酸酸甜甜幾好飲!