2016-04-03 592 浏览
朋友話想食越南菜,由於朋友係九龍城附近番工,我第一時間就諗到呢間,呢間越南麵包初初開果時我有食過,覺得非常之唔錯,所以可以encore。裝潢非常有格調好鍾意呢個角落呢度有我好鍾意gei花茶呢壺養顏花果茶飲落清新得來,味道好豐富入面有玫瑰花、胎菊、杞子、桂圓同紅棗,飲落好舒服同埋可以清清油膩感,食完炸野飲就最perfect啦!小食拼盤可以試到好幾款唔同小食如果想試多d款一定要叫呢個,拼盤有春卷、蝦餅、雞翼同扎肉最like係雞翼雞翼勁香口,果種脆有d韓式炸雞feel超好食材料非常飽滿,點埋個魚露汁真係超開胃入面d青瓜同紅蘿蔔好爽口蝦肉新鮮彈牙,豬肉烤得夠入味個皮好薄好煙靭其實我幾討厭洋蔥果種味道但係呢個越南麵包落gei係經過特別醃制gei紅洋蔥,洋蔥帶有醋味,食落酸酸地,非常開胃。最緊要係無左洋蔥果種「貢鼻」濃烈gei味道,配料方面另外仲有酸甜紅白蘿蔔絲,加埋金黃香脆gei炸軟殼蟹,真係十分可口。炸軟殼蟹肉質算「有肉地」,外面夠乾爽香脆,入面夠juicy同「肥美」真係必食之選!舖名叫得越南麵包當然唔可以唔試呢個啦!麵包個皮好鬆脆我第一次食雪蓮子,呢個可以話係「平民版燕窩」來因為據聞有美容功
裝潢非常有格調
好鍾意呢個角落呢度有我好鍾意gei花茶
呢壺養顏花果茶飲落清新得來,味道好豐富
小食拼盤可以試到好幾款唔同小食
如果想試多d款
一定要叫呢個,拼盤有春卷、蝦餅、雞翼同扎肉
最like係雞翼

雞翼勁香口,果種脆有d韓式炸雞feel
超好食
材料非常飽滿,點埋個魚露汁真係超開胃
入面d青瓜同紅蘿蔔好爽口

蝦肉新鮮彈牙,豬肉烤得夠入味

個皮好薄好煙靭

其實我幾討厭洋蔥果種味道

真係必食之選!
舖名叫得越南麵包
當然唔可以唔試呢個啦!
麵包個皮好鬆脆
我第一次食雪蓮子,呢個可以話係「平民版燕窩」來
因為據聞有美容功效。

雪蓮子係果實來,含豐富膠原蛋白、氨基酸同膠質,可抗皮勞同防衰老。

一聽到「膠元蛋白」同「氨基酸」,相信女士們立刻雙眼發光啊!

味道方面食落好清新,感覺唔錯。呢個甜品的的式式,外型十分可愛
朋友鍾意飲特濃咖啡,佢話好正
有種苦苦地gei甘味道
面頭d cream好滑,唔太甜
整體呢個甜品感覺食落係好香濃同滑溜溜
估唔到咖啡果種苦澀味可以清一清味蕾
食完有種煥然一新之感
門口小擺設,其實企o係門口
都已經感覺到店主無限gei心思
(呢手字真係好靚