2022-01-30 162 浏览
我平日太鍾意食西餐,好少食其他菜😂 今日去完利東街行街,行行下見到呢間餐廳,話食正宗潮州菜,門面又幾靚,所以決定試吓🤪😜其實喺門口我望到個餐牌,首先最吸引我嘅係個✨菜膽火腿翅!😍 呢個翅得呀,湯頭清甜,冇味精,入面嘅翅絕對足料。不過如果除咗娃娃菜同埋翅之外,有其他配料就更加好,例如金華火腿😛😛✨梅醬拌海蜇:醬汁酸酸甜甜仲有微辣,好好食!上面有好多青瓜絲,同海蜇好夾,令人好開胃😘✨煎九肚魚烙:一上枱見到好似煎餅咁覺得好新奇,即刻問老闆,老闆話呢個菜式係好地道嘅潮州菜,入面有芹菜、九肚魚同埋葱,加入麵粉同蛋漿,混合煎製而成嘅。呢個好有驚喜,因為從來未食過,食落口感有啲似韓式煎餅😂,但入邊嘅九肚魚好嫩滑,仲要冇骨!✨芝麻落湯錢:其實就好似我哋平時食開嘅糖不甩,糯米糍上邊鋪咗黑白芝麻同埋砂糖,甜甜鹹鹹幾好味😋整體來講呢餐食得好開心,員工服務態度又好好,下次一定會再過嚟食✨✨😍