2015-11-19 3627 浏览
香港租金高昂,令愈來愈多餐廳趨向上樓發展。因此平時逛街時,都會對樓上食店多加留意。好似前幾日,我同幾個朋友就去左樓上韓燒餐廳"Running 燒",呢間餐廳主打海鮮同烤肉,強調海鮮來貨新鮮 先黎三碟前菜,味道唔錯再黎 芝士排骨,D排骨炆得好腍、好Juicy,肉質嫩滑帶少少辣,撈埋奶味濃郁又軟綿綿嘅芝士,一個字~正👍,腸仔、薯仔、粟米撈理D芝士,味道出奇地夾,啱曬中意食芝士嘅朋友 食完個芝士排骨,爐邊D蛋也熟了,唔單止好睇仲好好食 清曬爐邊蛋後,就轉個爐燒野食 我地點了扇貝,大蝦,帶子同青口等,完全可以一次過品嚐到不同海鲜😃除左海鮮出色之外,肉食亦極富水準,有二三十款豬牛羊無限任燒,且有極之罕有嘅豬枕頭,肉質嫩滑非常,绝對必試😁 韓劇效應,“噴火係雞”點可以唔食呢!初時仲以為好辣,但原來唔食辣架我都接受到,加上外脆內軟酸酸甜甜嘅醬汁,令人一試難忘,值得推介!!

先黎三碟前菜,味道唔錯

食完個芝士排骨,爐邊D蛋也熟了,唔單止好睇仲好好食

清曬爐邊蛋後,就轉個爐燒野食

2015-11-16