2019-09-09
台式極品酸菜白肉鍋$188非常足料嘅一個湯底 酸菜多到不得了 而且仲加咗大量蕃茄 味道酸酸咪咪好開胃 好醒神一般酸菜白肉係配豬肉 但係窩心竟然想出別的構思 唔用豬肉 換上來自日本的雞頸肉日本雞頸肉 真是吃得刁鑽 質感上和平時吃的雞塊差別太大了 好吃好多 肉質是彈牙的 纖維比較密 而且肉味濃郁招牌四寶丸$108分別有手打牛肉丸,蝦丸,墨魚丸,鯪魚丸誠心推介這個手打墨魚丸 裏面真係有粒粒墨魚 口感非常彈牙 味道鮮甜 在別的地方吃不到唷香煎午餐肉 打邊爐我最愛便是吃午餐肉 特別係煎香過嘅午餐肉 我最抵受不住 獨特嘅香味 及脆脆的外皮 配上酸酸味味嘅湯底 美味非常豬腩片$118一層肥膏一層肉梅花間竹 而且切得好薄好薄 所以有入口即溶感覺 豬皮位置口感煙韌 帶點趙口 一片肉有雙重口感美國牛小排$158這款牛肉片冇得頂 油脂分佈比較多 脂肪味非常香 由於脂肪比較多所以入口有種瞬間融化的效果花竹蝦刺身$128/隻蝦肉晶瑩通透 帶有海水味 口感爽脆 鮮甜這裏還有活魚刺身提供 刺身夠新鮮 質素高每晚十點半後入座全單即可享有7折優惠店內裝修別緻 餐廳共有兩層 非常時尚年輕化 感覺好潮 真心誠意推介窩心鍋
台式極品酸菜白肉鍋$188
招牌四寶丸$108
分別有手打牛肉丸,蝦丸,墨魚丸,鯪魚丸
豬腩片$118
美國牛小排$158
花竹蝦刺身$128/隻
蝦肉晶瑩通透 帶有海水味 口感爽脆 鮮甜
這裏還有活魚刺身提供 刺身夠新鮮 質素高
每晚十點半後入座全單即可享有7折優惠
店內裝修別緻 餐廳共有兩層 非常時尚年輕化 感覺好潮
真心誠意推介窩心鍋 餐廳店員服務周到 火鍋湯底用心製作又足料 火鍋配料整體新鮮 而且價錢合理