#港女覓食到荃灣 今日速約到朋友一同晚餐,有位朋友話想食卜卜蜆好耐,所以就揀呢間餐廳用餐。呢間餐廳已經係第三次回訪了,不過食物質素好似有點大不如前🙈✨辣酒煮醉螺 $118花螺煮得岩岩好食落辣味夠惹味,酒味就唔太食得出,不過花螺數量較少只得21隻😂唔夠喉啊!✨椒鹽鮮魷 $128炸粉薄,魷魚鮮嫩多汁,上枱趁熱食。✨滷水拼盤 $148屬正常操作,純粹覺得多野咬下過下口癮。入面有滷水豬肉、豬耳、豬大腸、墨魚片、紅腸和溏心蛋,平時滷水拼盤入面都有滷豆腐,不過呢間係無嘅,用韭菜和芽菜墊底。✨砂鍋卜卜蜆煲(小) $158呢個入面有粟米蘿蔔仲有蜆,蜆夠大而且烚得岩岩好,好食😋✨蜜椒脆薯牛仔粒 $128甜甜地嘅蜜糖味道,但黑椒味道就未能食出,以前記得點過呢道菜係用新鮮薯仔去炸,今日食呢碟就換成普通嘅急凍薯粒,有少少失望。仲有啲牛仔粒過左火喉,食落好韌,要落力啲咬了😂食左幾粒呢道菜無人再郁過。✨黄金一口炸饅頭 $48見到餐牌上有炸饅頭都係會忍唔住去嗌黎食,炸饅頭配煉奶係炸饅頭,配煉奶最好食的。餐廳人手有少許不足,有時同一件事要講幾次先有人記得拎比我地😂不過上菜都幾快~等一陣就有得食啦👍🏻✨總結人均消費💸:
#港女覓食到荃灣

✨辣酒煮醉螺 $118

✨椒鹽鮮魷 $128
炸粉薄,魷魚鮮嫩多汁,上枱趁熱食。

✨滷水拼盤 $148

✨砂鍋卜卜蜆煲(小) $158
呢個入面有粟米蘿蔔仲有蜆,蜆夠大而且烚得岩岩好,好食😋

✨蜜椒脆薯牛仔粒 $128

✨黄金一口炸饅頭 $48

✨總結
人均消費💸:$291/1人
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌗🌑 🌑
質素:🌕🌕🌕🌑🌑

🍴 醉潮館 (荃灣)
📍荃灣三陂坊30號地舖

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover #foodlife
#foodholiceatdiary
#荃灣美食