2023-06-04 166 浏览
今次係一個不一樣我火鍋🍲究竟有咩唔同呢?呢間餐廳以 #潮式火鍋 🍲為主打,大家食過未呢?我都係第一次食!咁我就話比大家知究竟係點樣㗎喇!餐廳以紅色既中國風設計,見到每枱比人放垃圾既係一個傳統既「痰罐」,相信好多後生既都未見過🫣我都係我母親大人👩🏻話我知我先知🤣今次我同母親就揀左Plan B食下首先,黎個手搖海鮮袋🦞入邊會有大大隻波士頓龍蝦🦞北海道元貝,飽魚,魷魚筒,沙白,時令海鮮,時令蔬菜🥬食呢個海鮮袋之前店會叫你揀用乜醬汁整,我就揀左秘製醬油瀆味,不過有小小辣,唔食得辣既唔好揀呢個啦!海鮮好新鮮,配上佢秘製嘅醬汁咁食,會有另一番風味之後,就開始打邊爐🍲配料種類都好多,我就揀左招牌滷水鍋,用滷水打邊爐都係第一次,佢又唔會特別好鹹,用呢個湯底打邊爐🍲連醬料都可以唔使用!原汁原味好正😋飲品🥤有勁多種類,啤酒🍻都唔洗加錢,當然要啤啤佢先🥂甜品🍮我就覺得好出色,可以自家DIY整台式甜品,佢會有教學教你點配搭嫁🫣仲有雪糕🍦雪條。。。。超多野食,我都食唔曬咁多野呀!
今次係一個不一樣我火鍋🍲究竟有咩唔同呢?

今次我同母親就揀左Plan B食下

首先,黎個手搖海鮮袋🦞

飲品🥤
有勁多種類,啤酒🍻都唔洗加錢,當然要啤啤佢先🥂

甜品🍮
仲有雪糕🍦雪條。。。。

超多野食,我都食唔曬咁多野呀!