2019-03-30
呢日活動順利結束,有得收早心情特別好,經過呢間滷水店,見到啲滷水鵝同滷水鴨都好似好吸引咁啵睇埋價錢都係街坊價,唔算貴,所以就決定斬料加餸歸家happy下常見既豬腸豬耳、鵝掌鴨翼、紅腸豆腐雞蛋等等都有齊無食下午茶既個一刻真係樣樣都買啲返去食睇左陣就決定要“豬腩肉”、“豬大腸”、“豬耳”、“鵝腎”同“鵝肝”(老細知我係斬料返去孝敬兩老就讚我孝順,跟手仲私人醒左幾片紅腸同雞蛋俾我添)跟住仲要左1/4左右既“滷水鵝”,一向中意食滷水鵝同豬腩肉既大帝返到屋企見到之後就即刻偷笑豬腸同肝腎呢啲内臟處理得乾淨,食落唔會有異味,個鵝肝仲要好甘香又軟滑添女皇大人就至中意食脆脆既豬耳自己食滷水既時侯就中意點啲酸汁一齊食,可以平衡一下當中既膩感,跟住又可以食多兩舊xppp呢度既滷水鵝更係出色,入味而肉嫩,不肥不膩,香軟而不騷外賣飯盒既價錢都好相宜,大大隻既雞脾飯都只係24蚊炸,仲要送埋飲品!!!下次去開呢頭開工要買飯盒又多個好選擇啦
常見既豬腸豬耳、鵝掌鴨翼、紅腸豆腐雞蛋等等都有齊
無食下午茶既個一刻真係樣樣都買啲返去食
女皇大人就至中意食脆脆既豬耳
呢度既滷水鵝更係出色,入味而肉嫩,不肥不膩,香軟而不騷
下次去開呢頭開工要買飯盒又多個好選擇啦