2020-07-05
住屯門嘅小編成日都聽到朋友同我講:「你係咪成日騎牛出入屯門㗎~」小編已經聽到不解釋🤣今次就係呢一間舖頭度試到呢一個叫屯門牛嘅漢堡牛角包🍔.#屯門牛 🐮佢嘅配料有蕃茄🍅、蛋🍳、蘑菇🍄、芝士🧀、煙肉🥓,睇張相就知道個餡料都好豐富!😍不過比較特別嘅係佢嘅蛋係發好咗嘅蛋漿,然後拎去煎熟嘅蛋,唔係炒蛋亦都唔係煎蛋🙊同埋呢佢入面配嘅醬,係千島醬!😚 而唔係小編平時唔鍾意食嘅沙律醬,所以非常之加分👍🏻雖然佢睇落就比平時啲爆餡嘅漢堡睇落份量好似比較細,但係其實咁多餡料一啖食落口嘅時候,都非常之滿足!😋 雖然佢啲煙肉並唔係好似出面會煎到脆卜卜,而係會帶返少少煙肉嘅油香,但係配合埋蕃茄同埋生菜黎食,一啲都唔油膩~🤭我相信一個漢堡嘅重點就一定係個牛角包啦!🥐 作為一個鍾意食牛角包嘅小編,雖然唔算得上係專家,但係小編覺得呢一間嘅牛角包就係正常發揮啦~🙈 總之呢個組合呢就值得大家去試一試啦😎.#芝士奶蓋綠茶 🥤小編呢就帶咗微糖少冰嘅~😝 芝士奶蓋嘅味道就相對偏淡,飲落口係非常之順滑,然後帶出點點嘅芝士鹹香味~🧀 係小編鍾意嘅口感同埋味道😍 綠茶就普通啦大家都想像到嘅味道~😆其實佢仲有好多唔同嘅選擇俾大家🙌🏻.當
今次就係呢一間舖頭度試到呢一個叫屯門牛嘅漢堡牛角包🍔
#屯門牛 🐮
#芝士奶蓋綠茶 🥤
其實佢仲有好多唔同嘅選擇俾大家🙌🏻
當你叫一個牛角包再加杯嘢飲嘅時候,就會免費送你一個份薯條/薯角/沙律🍟🥗
咁小編就揀咗薯角啦~然後大家睇相都可以見到,其實佢既薯角就冇出面過d咁熱氣,似乎係將個薯仔切件之後,就輕輕攞落個炸爐度炸一炸嫁啫,小編覺得咁樣好好!因為食落完全唔覺得油膩同埋熱氣!值得加分😙
🏆 「豬」味指數:7.5/10
📌 溫馨提示:小茶角嘅鋪面呢就比較細,位置唔多,所以大家如果想好好享受嘅話,可以選擇外賣或者係人流比較少嘅時間去試試啦🤓🥳