2016-04-08
已經好耐冇去東大街,原來都新開左好幾間食店,包括呢度。以前去親東大街,通常會食王林記魚蛋粉(安利太多人啦),同埋低調高手雞蛋仔,而家有多個選擇了。印象中東大街好似冇漢堡包店,所以Seafood stand算幾吸睛,兼且佢唔只得普通漢堡包,有d口味都頗特別(下文揭盅)。店名叫seafood,海鮮當然都係主打,所以呢度都有供應近期大熱的龍蝦包。坊間有咁多漢堡包店,要突圍真係要花多點心思。呢度有一般牛肉漢堡之餘,仲有好多選擇:軟殻蟹、鱈魚、雞肉、羊肉,同埋我今次點的鰻魚漢堡($83)。單睇賣相係咪已經好吸引呢?用上整條鰻魚,賣$83又唔算貴。鰻魚入口熱辣辣,醬汁香噴噴,好喇,究竟鰻魚+漢堡到底夾唔夾呢?答案係不比漢堡扒差,鍾意新嘢的絕對值得試下。之後就到大熱的龍蝦包「龍蝦司令卷」($118),佢唔係用常見的熱狗包,而係一大磚麵包,質感輕軟,輕微烘過,再加大量沙律醬,都好食的,不過比例上同龍蝦肉差得遠,所以大部分時間都係齋咬麵包。龍蝦肉只得兩至三舊,略嫌少左d,但係佢唔係白灼,而係略為烤過,所以非常香口,肉質又爽,好好食。下次再去的話,會試Lobster + burger,有半隻龍蝦、漢堡包再
值得去指數: