2016-12-03 130 浏览
今日放工同男朋友仔去左屯门v city行街,见有啲肚饿,突然间又想食上海野,即刻谂起上海婆婆GO!Go!Go!呢晚可能系平日嘅关系所以唔使等位,服务员好好礼貌咁招呼我哋坐低,随即奉上两杯热茶,呢种天气饮番杯热茶系最幸福嘅事☺呢度装修简单,灯光柔和,环境清静,有一种好平静嘅感觉。我哋第一道菜叫咗醉乳鸽当服务员攞上枱时候已经闻到淡淡酒香,呢种清香既香气令我垂涎三尺。乳鸽肉质鲜味,皮滑爽脆,酒香渗透入皮同肉,令人一试难忘。四川麻婆豆腐豆腐好有豆香味,豆香肉鲜,个汁辣味恰到好处,上面仲铺左少许葱花,色香味俱全,就连我呢个平时唔太食得辣嘅人都觉得呢种辣好吸引好鲜味。我男朋友仲即刻叫咗碗丝苗白饭😋鸡丝伴海蜇$62虽然系冷盘但份量几多,温度恰到好处,鸡丝好有鸡味,海蜇爽口弹牙,口感丰富送饭食一流呀!镇江小排骨$62呢味系我最爱既菜式,果然无令我失望。甜味中带酸,酸中带点甜味,相当醒胃,排骨好新鲜,无雪藏味。就连平时唔钟意食酸甜野嘅男朋友都大赞,食指大动。婆婆小笼包$36一笼有四个,夹起包皮吾会穿,汤汁好多,好浓鲜肉味,皮薄弹牙,馅料好腍,沾上香醋,更能带出肉既鲜味奶汤滑津白$62奶汤浓郁淡淡奶香味,
GO!Go!Go!
呢晚可能系平日嘅关系所以唔使等位,
我哋第一道菜叫咗醉乳鸽

鸡丝伴海蜇
虽然系冷盘但份量几多,温度恰到好处,鸡丝好有鸡味
,海蜇爽口弹牙,口感丰富送饭食一流呀!

奶汤滑津白
奶汤浓郁淡淡奶香味,味道清新,津白淋甜,味道适中。

Ps...一定会再黎
奶汤滑律白
醉乳鸽
2016-12-01
等候时间
3 分钟 (堂食)
用餐优惠
试食活动