2016-12-03 155 浏览
今日放工同男朋友仔去左屯門v city行街,見有啲肚餓,突然間又想食上海野,即刻諗起上海婆婆GO!Go!Go!呢晚可能係平日嘅關係所以唔使等位,服務員好好禮貌咁招呼我哋坐低,隨即奉上兩杯熱茶,呢種天氣飲番杯熱茶係最幸福嘅事☺呢度裝修簡單,燈光柔和,環境清靜,有一種好平靜嘅感覺。我哋第一道菜叫咗醉乳鴿當服務員攞上枱時候已經聞到淡淡酒香,呢種清香既香氣令我垂涎三尺。乳鴿肉質鮮味,皮滑爽脆,酒香滲透入皮同肉,令人一試難忘。四川麻婆豆腐豆腐好有豆香味,豆香肉鮮,個汁辣味恰到好處,上面仲鋪左少許蔥花,色香味俱全,就連我呢個平時唔太食得辣嘅人都覺得呢種辣好吸引好鮮味。我男朋友仲即刻叫咗碗絲苗白飯😋雞絲伴海蜇$62雖然係冷盤但份量幾多,溫度恰到好處,雞絲好有雞味,海蜇爽口彈牙,口感豐富送飯食一流呀!鎮江小排骨$62呢味係我最愛既菜式,果然無令我失望。甜味中帶酸,酸中帶點甜味,相當醒胃,排骨好新鮮,無雪藏味。就連平時唔鍾意食酸甜野嘅男朋友都大贊,食指大動。婆婆小籠包$36一籠有四個,夾起包皮吾會穿,湯汁好多,好濃鮮肉味,皮薄彈牙,餡料好腍,沾上香醋,更能帶出肉既鮮味奶湯滑津白$62奶湯濃郁淡淡奶香味,
GO!Go!Go!
呢晚可能係平日嘅關係所以唔使等位,
我哋第一道菜叫咗醉乳鴿

雞絲伴海蜇
雖然係冷盤但份量幾多,溫度恰到好處,雞絲好有雞味
,海蜇爽口彈牙,口感豐富送飯食一流呀!

奶湯滑津白
奶湯濃郁淡淡奶香味,味道清新,津白淋甜,味道適中。

Ps...一定會再黎
奶湯滑律白