2025-08-19
餐廳環境幾文青,粉紅色調寬敞舒服,坐低感覺幾relax 🏠。我哋叫咗柚子蜜香雞排乾麵、香辣夜市小香腸、麻辣鴨血豆腐粉絲火鍋種、柚子蜜香雞排便當加滷肉飯,同埋兩杯飲品(小朋友香濃巧克力飲同冰鎮草莓牛奶爆珠飲),總共$356,份量夠兩個人share 💸。食物方面,柚子蜜香雞排乾麵係亮點 🐔,雞肉嫩滑帶點脆皮,配芝麻醬同生菜食落好juicy,正!香辣夜市小香腸都ok,切片配蒜片咬落有煙韌感,但味道偏甜,唔係特別突出 😐。麻辣鴨血豆腐粉絲火鍋湯底濃郁,牛肉片軟腍,入面有豆腐同菜,但整體冇驚喜,感覺中規中矩 🥘。柚子蜜香雞排便當加滷肉飯嘅雞排同滷肉飯配搭唔錯,但飯有啲油膩。最失望係飲品,全都有好重化學味!冰鎮小童香濃巧克力飲聽落新奇,但飲落人工香精味勁,珍珠都唔夠彈牙;冰鎮草莓牛奶爆珠飲甜得過火,完全冇天然feel 😖。如果唔飲野,可能體驗好啲。總括嚟講,鐵牛適合演唱會後食宵夜,因為開得夜同位置方便,但食物除咗雞排,其他都唔係話特別好食,下次可能試吓佢哋招牌牛肉麵或者臭臭鍋,希望有改善啦 👍。人均$180左右,性價比一般,飲品skip咗算數!