九龍城係香港其中一個美食天堂,多泰國野食就係一都知,但原來都有間勁好食嘅日本丼,因為我早幾日就同男朋友去左,確實係有驚喜! . 蟹三味 $238 以三款蟹肉組成,分別有松葉蟹肉,加左蟹膏嘅香箱蟹肉,同蟹腳。先分別試左三款蟹肉,全部都鮮甜無比,其中蟹腳肉質厚實鮮味。食左一半之後再將3款蟹肉拌勻,一啖食嘅幾款口味,無論係蟹控定海鮮控都一定停唔到口!! . 蟹王丼 $238 由於個人勁鐘意食蟹,所以另一個丼都有蟹~ 除左之前介紹過嘅香箱蟹肉之外,重有三文魚籽、希靈魚、海膽等魚生所為配搭,新鮮就不在話下,同時分量十足,即使係男人都可以食得好飽。 . 海虎蝦天婦羅 $88 首先虎蝦新鮮爽口,加上一層薄薄嘅炸衣,香脆之餘唔會過油,好有水準。 . 麵豉湯重係任斟任飲嫁!! . @📍漁吉海鮮丼專門店 九龍城衙前圍道84號地下A舖 .

蟹三味 $238

蟹王丼 $238

海虎蝦天婦羅 $88

麵豉湯重係任斟任飲嫁!!
@

📍漁吉海鮮丼專門店