餐厅: 大中華飯店
资讯:

饭店离地铁站有段距离,行都去热腾腾但好彩冷气够晒凉.但如果好像我我甘弱质编编记得带多件风褛仔。讲返食物先,本menu都有返甘上下厚,图文并茂,菜名都几有创意,有少少冲动想叫个"肉鲜肉死",但友人目标非常清晰,只叫主打热门菜式(土匪鸡、铁板黑椒猪手、琵琶豆腐、蚝饼、蚬芥鲮鱼球、腊味煲仔饭)。本来去到先叫到menu话土匪鸡要预订,友人当堂吓一吓,然后得啖笑,但其实食头围(六点至八点)既都有得叫的,同埋可能土匪鸡都吾算平(再念返,个名都俾哂tips),所以都吾系好多枱有叫到。吾洗五分钟只土匪鸡就到左,上菜速度十分惊人,只鸡既摆位都几出位,打卡一流,肉质都吾错,最主要系有得自己切。铁板黑椒猪手亦相当正,今次叫的几个菜都要自己动手,几有趣!至于蚬芥鲮鱼球炸得几干身,个酱汁几特别,酸得尼带点甜,又不像普通酸甜酱。相当腊味煲仔饭就比下出,分量同个煲不成正比,友人笑言系咪畀人食过。整体黎讲,食物都十分出色,一贯有大牌档风味,值得推荐!P.s. 饮品在店无得叫,要在街口的士多买,是次只喝茶,但走的时候留意到士多价钱亦可接受。

蚬芥鲮鱼球
2019-09-15
蚬芥鲮鱼球
铁板黑椒猪手
土匪鸡
  • 铁板黑椒猪手、蚬芥鲮鱼球