2019-09-24
今日好朋友生日,專登揀左佢最愛的日式放題。因為我地2個都係銅鑼灣返工,成日經過滿屋都好想一試,今日終於有機會啦。一去到餐廳已經坐滿人,因為一早book 左枱,所以職員都好快安排好座位俾我地!雖然好多人,但都唔會好迫同好嘈,我同朋友都可以一路食野一路傾計。入到餐廳見到有自助專區,有各式各樣既飲品,當中竟然有清酒!沙律吧亦有海鮮、沙律、甜品,仲有爆谷喎!日式放題不容錯過既一定的刺身壽司,經過一輪選擇,我地揀左三文魚、赤蝦、北寄貝、蟹柳、帶子、鮑片、吞拿魚壽司,仲有我最鍾意既海膽手卷等等。所有刺身都好新鮮,尤其最愛帶子同海膽!就算好飽都要encore!跟住就再試左其他炸物同串燒!選擇非常多,我地就揀左天婦羅蝦、炸蠔、燒羊架、燒牛舌、雞軟骨、雞肉串....仲有必食推介芝麻雞翼同燒菠蘿...估唔到放題有咁高質素!食到最後當然唔少得雪糕!估唔到呢度有我至愛既Movenpick同Haagen Daz....真係好滿足!總結呢講,食物選擇多,新鮮又好味。職員服務態度好好,落單上菜都好快,又唔會漏單,2個鐘基本上係食唔停!下次再食放題都會㨂滿屋!