2022-10-20 112 浏览
一班人食飯食燒肉好有氣氛,最近去咗呢間超推介!餐廳環境闊落,望出去係維園,咁啱撞正中秋節維園掛晒燈籠,更有特色呢!見到個餐廳名就知道呢間嘅燒肉唔普通啦!佢哋主打嘅A5桜花牛,通過獨特飼養手法,令和牛達至理想味道 - A5桜花牛色澤紅潤,肉質細緻綿密,油花特別均勻幼細。餐廳嘅建議係由赤肉開始食起,再到其他,例如和尚頭,肩口肉,五花腩等等。每一種都油香十足,肉味濃郁,點少少櫻花鹽,味道已經提升唔少。當然唔少得重頭戲嘅壽喜燒同埋西冷啦。兩款肉都有專人負責燒,見到壽喜燒有滿滿油脂,燒嘅時候不斷搶火,好似睇緊表演咁。食嘅時候配埋蛋漿,又滑又重油香。仲有原塊和牛西冷,淨係見到都嘩一聲。侍應幫忙剪好一塊塊,非常貼心。除咗和牛拼盤之外,仲有好多唔同嘅野食可以叫,例如鹿兒島黑豚、地雞、海鮮及蔬菜等,超過60款單品。我哋都唔執輸,試咗好多款,有幾樣特別深刻印象。首先係個甲羅燒,佢嘅蟹膏好鮮味,食落去好濃郁,配埋輕輕烘熱嘅米通,層次有提升。佢地仲有好多唔同雞嘅部位,當中雞冠同埋雞心有喜出望外嘅感覺。雞冠食落有啲似雞軟骨,但係外層又有啲雞皮口感,幾煙韌。雞心就好爽口,鍾意食內臟嘅朋友唔可以錯過。當晚食得太滿足

侍應幫忙剪好一塊塊,非常貼心。

當晚食得太滿足了,下次要再嚟啊!