2017-10-14
之前聽屯門嘅朋友講話屯門有間唔錯嘅壽司舖,而且都有好多好新鮮嘅刺身,所以今日專登放假就同男人過嚟試一試。去到大約八點鐘,有吾少人喺度已經食緊喇 ,裝修都係以日式為主,吧檯上面有一塊黑板就會寫今次有咩特色嘅推介 。我哋今次嗌咗一個刺身, 軍艦 同埋一個燒嘅多春魚,最後我哋再叫蕎麥麵 一人一半。價錢比心目中唔算好貴,同埋質量都十分之好 ,應該下次會再去食其他熱食 。空運四之食有:伊佐木,浜鯛,魴弗,平政,四款各2款都係$198…… 侍應好好咁樣同我哋講話由頭食到尾 ,食落去好清新, 而且這些刺身係喺出面比較少有,魚質 好鮮甜,而且濃度就好似待應咁講,由淡到濃郁魚香,當然平靜魚係我平時最鍾意食嘅魚所以最後食佢就更加十分滿足,這款刺身十分適合現在季節食。海膽軍艦$68……用北海道 海膽整成 ,一咬落去紫菜十分脆口,而且飯煮得啱啱好,海膽唔算好濃但係好creamy而且十分新鮮。多春魚$48…… 燒得十分之乾身,一咬落去 多春魚嘅春真係非常之多,而且好鮮甜, 食落去 再加埋飲清酒送酒最好嘅選擇。天婦羅蕎麥麵$88…… 當初以為得三件天婦羅, 畀心目中多好多,而且天婦羅粉比較薄身,唔油色。食落去好香
天婦羅蕎麥麵$88…… 當初以為得三件天婦羅, 畀心目中多好多,而且天婦羅粉比較薄身,唔油色。食落去好香口又夠新鮮,蔬菜都保持到有水分喺入面,十分之好食。蕎麥麵嘅湯底好清,再有少少甜,配上份量唔少嘅蕎麥麵, 這個配搭十分抵食。