2017-06-22
今次黎到小甜谷食晚餐~係為左burger combo 而黎既~因為之前食過覺得二人餐份量同價錢都合理. 正值晚市, 唔洗等位已經好好, 但就被安排坐係走廊位, 有d 迫餐牌cover幾靚(襯埋員工既apron~~)以上只係部分既餐牌好!今次就揀左車打芝士和牛漢堡配卡邦尼意粉,凱撒沙律同埋黑松露薯條($188/set). 我就叫左杯西柚鮮果特飲($35), 獅子就叫左特濃朱古力鮮奶($39). 我覺得幾fresh, 可能因為係梳打既關係xd 柚子味唔算藥水, 叫得做鮮果特飲就緊係有幾粒鮮果襯托下啦xd 不過我唔好鮮果, 所以冇食到haha而朱古力就正正常常, 幾好飲, 仲有大大"pat" cream 主角黎喇~ 有沙律做拌碟, 但唔馬虎, 因為落左胡麻醬, 個人喜歡呢隻醬多過凱撒沙律 漢堡扒揀左7成熟, 好味! 個burger size 都真係幾特量haha~凱撒沙律入面拌有煙肉碎, 洋蔥, 面包粒~ 如果煙肉碎多d 就好xd 而且細細粒比較硬. 面包粒都幾脆身. 意粉整體係好味既, 但個人覺得芝士味重左d(本身唔算係芝士控), 汁量適中. 薯條可以點黑松露醬又或者茄汁. 黑松露醬幾香
西柚鮮果特飲
凍特濃朱古力鮮奶
車打芝士和牛漢堡, 黑松露薯條(set)
凱撒沙律(set)
卡邦尼意粉(set)
兩個人食完份餐, 飲埋杯野飲都夠飽lu~
下次會黎試下佢既紫薯waffle好似幾吸引