2015-08-24 3868 浏览
「唐」已新開張一段時間,而且食評都唔錯,今次一家5人行黎試一下。被安排坐到一張U形梳化,都幾舒服。甫坐底先點了2杯 Rosee 生啤仲有一 Jar 水蜜桃茶解解渴,第一次飲 Rosee 生啤,粉紅色好靚,入口帶有 berry 的微酸,兔女平時唔飲啤酒都覺得易入口,呢款應該係為女士而設。水蜜桃茶都唔錯,唔會太淡,仲有D果肉喺入面,侍應亦都主動幾次幫我地酙茶,抵讚!食物方面,我地先叫左個魚餅柚子沙律,不過上枱既係蝦餅,唔通我兔女睇錯?!蝦(魚)餅味道雖唔及泰菜館,算是中規中矩。兔女反而欣賞柚子沙律,因為不止用一種柚子撈埋,而係有紅柚、金柚、橙拼湊出黎,好有誠意!吃完沙律,侍應即刻幫我地換上熱辣辣既碟,迎接我地既主食,服務很貼心。新奧爾良海鮮飯(二人份)- 呢個飯一上枱,大家都望住果隻大虎蝦!蝦肉好爽而且蝦頭仲有蝦膏,好味!飯煮得粒粒分明,青口亦好鮮甜,鍾意配上秋葵一齊食,感覺健康D!菠蘿火腿薄餅 - 餅底夠薄夠脆,芝士味唔太突出,菠蘿切成好細粒,唔留意既都唔記得左有菠蘿1 KG T-Bone - 要左7成熟,上枱一陣肉香飄埋黎,邊位燒到脆口,近骨部位仲有一層薄薄油脂,入口溶化,中間的肉呈粉

1 KG T-Bone - 要左7成熟,上枱一陣肉香飄埋黎,邊位燒到脆口,近骨部位仲有一層薄薄油脂,入口溶化,中間的肉呈粉紅色,成數剛剛好,一吋咁厚既肉咬落都仲係淋的,好好食!

最後叫左2個甜品,香蕉船同埋芒果蘋果金寶脆。香蕉船並唔係傳統既擺法,賣相討好,好難唔好食。反而第一次試芒果蘋果金寶脆,未試過芒果加埋蘋果一齊做個 crumble,2種生果既甜味不同,但一齊食反而冇淨係用蘋果做的咁甜,有意外驚喜!
Mango Apple Crumble
Banana Boat