肚腩中學畢業旅行都係同好朋友去台灣架🇹🇼以前成日出旺角已經覺得好多野行,好多衫買👗👛勁開心🤣今日終於重拾番呢種年輕的感覺💈綜合鹵味拌麵 HK$68晚市食到一百蚊樓下又高質就真係唔多選擇🧐但係呢間鹵麵夠出色,有豬耳🐷豬大腸、甜不辣、雞翼尖🍗花枝丸🦑仲有兩條新鮮的生菜🥬鋪到成碗麵滿曬就知真係好用心💕都唔係虛有其表架,鹵水味都幾香😋仲有得揀麵款,揀左台灣拉麵幾有咬口🤓份量都好大🤭月見鍋巴飯 HK$68幾特別😳因為未見過鹵肉飯整到韓式石鍋飯咁就叫左,之後先知仲有唔同鹵肉揀,我就揀左麻辣鹵肉啦😍我幾中意佢有菠菜紅蘿蔔同芽菜🥕麻辣係幾夠味🌶️加埋蛋黃香同埋個石鍋係熱辣辣,冬天食應該幾開心😜蒜片小香腸 HK$18講起夜市點可以唔叫台式小香腸🥓甜甜地加埋蒜片真係好正😍涼拌小王瓜 HK$20呢個幾清新,小甜,不過不失🥒炸芋泥地瓜球 HK$18雖然唔係玩流心爆漿gimmick 野,但係都幾香口😆珍珠紅豆仙草凍 (跟餐 +HK$6)呢個一定要加😆唔好睇小🤩平時都係覺得某啲大Brand 甜品得水,唔夠料🥹第一次覺得太多料🍼🤣🤣仙草珍珠紅豆花生,要咩有咩🥜而且甜度都適中,食完大滿足🫶🏼😽肚腩個分不嬲都係睇性價比,

綜合鹵味拌麵 HK$68

月見鍋巴飯 HK$68

蒜片小香腸 HK$18
講起夜市點可以唔叫台式小香腸🥓甜甜地加埋蒜片真係好正😍

涼拌小王瓜 HK$20
呢個幾清新,小甜,不過不失🥒

炸芋泥地瓜球 HK$18
雖然唔係玩流心爆漿gimmick 野,但係都幾香口😆

珍珠紅豆仙草凍 (跟餐 +HK$6)

肚腩個分不嬲都係睇性價比,貴啲自然要求高啲💰叫左咁多野食,人均都係HK$99咋,細細碟嘅小食反而可以試到更多唔同口味,咁嘅價錢咁嘅質素,個人覺得比之前評論過嘅鐵牛好好多🤔
2022-09-17