2022-07-20 81 浏览
之前一直都好想食😋不過成日都排長龍一直搵唔到機會,直至見到係megabox開分店就去左試下😎Menu選擇好吸引,樣樣都想試下😋今次就揀左三色海膽盛丼同超份量!三重大極上丼,隨丼飯附送麵豉湯,裡面有蘿蔔海帶等配料,味濃郁,唔會太淡😊三色海膽盛丼成碗都鋪滿晒海膽,超吸睛🤩聽講用左三款海膽包括韓國、加拿大同北海道,食落去真係分得出有咩唔同,一款比較清甜,另一款creamy得黎比較厚身😋最後一款比較香口,三款海膽都各有特色,每款都入口即溶,好新鮮添🥰而海膽味係口腔久久不散,仲要加埋蛋汁,超正🤤🤤超份量!三重大極上丼鋪滿我最愛既拖羅😍😍拖羅色澤紅潤脂肪分佈平均,重點係拖羅入口嫩滑,有豐富油脂好甘香🤤再配埋肥厚creamy既海膽同鮮甜既松葉蟹,兩者既鮮味融合😙令成個層次更豐富,食落每一口都好滿足🥰

三色海膽盛丼

超份量!三重大極上丼