2025-08-23
去咗上環嘅Brewed,餐廳環境溫馨,木質枱面同吊燈設計都幾有文青氣息,坐喺靠窗位真係幾chill 😌叫咗幾款都冇失望,食物嘅賣相真係吸引!枱上嘅香烤雞肉多士好突出,頂住一個流心蛋,蛋黃流出同烤雞肉混和,配上綠色嘅青醬,色香味都一流,食落口感豐富,雞肉烤得香脆,份量啱啱好 😋黑松路貓耳朵pasta 滿佈松露同芝士,芝士味同醬汁都好濃郁,配少少火箭菜,味道濃郁順滑,見到都覺得食慾大增另外宇治抹茶鮮奶都好濃抹茶味,奶泡上嘅心形拉花精緻,抹茶色澤濃郁,飲落清香又順口餐廳環境同食物呈現都好有心思,服務員態度友善!價錢就分別係黑松路貓耳朵$128、香烤雞肉多士$108、抹茶鮮奶$42,適合同朋友輕鬆食餐。之後會再返嚟試吓其他菜式,推介俾鍾意西式輕食嘅人!🥪