2022-05-15
不嬲都唔係個會追潮流嘅foodie,所以 Gram 啱啱到港嘅時候,都冇諗住特別去試佢哋久仰大名嘅疏乎厘同班戟。咁啱個日滂沱大雨,起Combo食完晚餐,就諗住順便喺The One食埋個甜品🥰。可能因為我哋攞飛嘅時間比較早,等咗大概10分鐘就有位。🥞招牌疏乎厘班戟:7/10果然名不虛傳,呢個招牌菜一食就愛上。 見到侍應送上嚟時已經好jiggly 😝,食落好非常鬆軟,質地超級濕潤,絕對唔會覺得乾口,再配埋半碟嘅牛油、忌廉同mable syrup,層次又再提升。冇睇佢望落唔係好花巧咁,要整得出一個出色嘅疏乎厘係好考心機同技巧。🍫 🥞 石板街班戟:6.5/10 睇返大家以前po嘅相,朱古力粉比以前落多咗好多,我仲以為本身隻碟就係啡色😝 餅底偏硬,食落似班cake同蛋糕嘅混合體。味道有層次 ,朱古力味好足。 ❤️小結❤️明明已經食到好飽,但香港人嘅位就係抵擋唔住甜品。
可能因為我哋攞飛嘅時間比較早,等咗大概10分鐘就有位。
🥞招牌疏乎厘班戟:7/10
🍫 🥞 石板街班戟:6.5/10
❤️小結❤️
明明已經食到好飽,但香港人嘅位就係抵擋唔住甜品。
招牌疏乎厘班戟