2022-10-26 10 浏览
台灣品牌,全球特許經營過百間分店,chachago 茶茶Go 融入創新的想法及新鮮口感的元素,致力於實現用心做好茶的感動,帶給世界各地的顧客美好的台灣餐飲新體驗。今日路經旺角分店,最鍾意飲台式飲品嘅我當然一定要支持下,順便買埋好好味嘅紫菜肉鬆小方返屋企慢慢嘆🧋▪️真岩燒黑糖鮮奶 $ 32店舖推介,本來擔心會好甜,店員即刻解釋佢哋所有飲品都係低糖👍🏻👍🏻,鮮奶味香濃配合微微甜嘅黑糖,味道有點像炭燒過,好特別好好飲,最好味係軟糯嘅珍珠,好有咬口,一試愛上🍘▪️紫菜肉鬆小方 $ 38外層包滿煙煙韌嘅肉鬆,味道微微甜,肉鬆仲有肉汁好Juicy ,蛋糕有點像戚風蛋糕,雞蛋味道非常香濃,中間有一層滑滑嘅蛋黃醬,鹹甜味道適中,好味🍯▪️芋泥肉鬆盒子 $ 42 成個盒都係芋泥,中間有好多粒粒芋頭,入口軟綿綿充滿芋頭香,唔太甜,底層和面層有一片薄薄嘅蛋糕,仲有少少肉碎增添口感,芋頭控絕對不能錯過

🧋▪️真岩燒黑糖鮮奶 $ 32

🍘▪️紫菜肉鬆小方 $ 38