抵食cafe小店Friday night同朋友食大餐,餐廳唔算太大但坐得都幾舒服,環境cozy又溫馨。同朋友各自叫左dinner set share來食。朋友叫香脆豬手,皮燒到好脆,肉肥瘦相間幾有層次仲爆汁,分量都幾大有兩塊豬手,正常女仔可能食唔晒。配嘅燒汁其實唔太需要因為本身已經好夠味。美國豬鞍肉就更加juicy,有陣幾香嘅煙熏味,配左黑莓蜜糖汁都幾襯,肉嘅質素都十分驚喜。得一塊肉,分量對我就岩岩好,男仔可能唔太夠飽。每個dinner set都有配餐湯,沙律,甜品同嘢飲。今日餐湯係蜆肉忌廉湯,蜆肉味幾出。甜品係黑加侖子啫喱,有配少少忌廉令到味道更加豐富,值得一提甜品配嘅餐具好得意!飲品方面我地叫左洛神花茶同熱榛子鮮奶,洛神花茶係會用蠟燭keep加熱嘅,所以茶一直都係熱嘅,十分細心。榛子鮮奶相對比較普通,同埋需要快啲飲因為好快凍晒。總體來講今次用餐體驗十分滿意,食物質素好高,價錢合理,服務都好好,見到我地share洛神花茶主動幫我地拎多個杯。絕對值得推薦,相信我地好快會再來食!
抵食cafe小店