2018-10-27
朋友最近買新屋去左大角咀住,今晚去左探佢順便同佢食晚飯~ (佢老公咁岩出TRIP) 佢帶左我黎石一燒食,因為佢一直都好想試石板燒~~入到去睇個MENU 都好多選擇,中意食牛既我地揀左安格斯牛肉同牛小排~加$30 可以跟住麵史湯、沙律、飯同甜品.呢度既石板燒係先經高溫預熱, 溫度超過200度!! 侍應話可以將肉類表層煎熟鎖住肉汁,同埋keep住高溫,係唔會煎燶野!坐左陣,好快就黎個麻醬沙律, 沙律菜爽脆, 醬汁啱啱好~櫻花蝦味噌湯,好多櫻花蝦,飲落好香好味!左邊係安格斯牛肉,右邊係特級牛小排~~安格斯牛肉大大粒,一啖一口,超方便,食落好JUICY!!而特級牛小排色澤鮮艷,紋理又清晰! 侍應話每邊燒20至30秒就OK~食落牛小排肉質軟嫩, 油脂豐富, 肉味甘香!!配上白飯一碗~~最後個甜品真係好得,好似DIY咁,有水、抹茶粉、雲呢嗱雪糕兩球!我地可以自己加水落抹茶粉,將佢溝成綠茶醬,然後加落雪糕球,真心好玩又好食 =]OVERALL 食物質素好OK, 下次有機會會再食!
佢帶左我黎石一燒食,因為佢一直都好想試石板燒~~
加$30 可以跟住麵史湯、沙律、飯同甜品.
坐左陣,好快就黎個麻醬沙律, 沙律菜爽脆, 醬汁啱啱好~
櫻花蝦味噌湯,好多櫻花蝦,飲落好香好味!
左邊係安格斯牛肉,右邊係特級牛小排~~
安格斯牛肉大大粒,一啖一口,超方便,食落好JUICY!!
食落牛小排肉質軟嫩, 油脂豐富, 肉味甘香!!
配上白飯一碗~~
OVERALL 食物質素好OK, 下次有機會會再食!