龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2024-04-01 43 浏览
同老公嘅週年紀念日❤️一直以為Omakase係刺身壽司,原來都有燒肉,好新穎🤣最後揀咗$788❤️黑魚籽煙三文魚配沙律菜 (柚子汁+黑醋汁)三文魚沙律清新爽口,食到獨特嘅煙燻味道。 前菜係白松露魚子醬溫泉蛋,溫泉蛋係暖暖地,同其他配料攪勻就食得。食到好香濃嘅魚子醬,加左白松露,好香🤤 輪到鐵板海鮮,揀咗東星斑同虎蝦。第一次食燒東星斑,有啲期待😂東星斑質素唔錯,肉質細膩,外皮燒到金黃酥脆,咬落去爽脆又彈牙。燒虎蝦肉質就相對比較緊實又多汁,配上龍蝦汁,令到味道更昇華,口感再多一個層次。 鐵板肉類,有豬肉牛肉雞肉可以揀,但我同老公都係食牛達人,所以都係揀左澳洲牛扒🤣啲牛扒嘅紋理都幾分明,厚度都唔錯,咬落去鮮嫩多汁,好濃牛味👍炒飯,粒粒金黃,煙韌彈牙,本身食完牛都好飽,但係我哋都食晒碗炒飯🤤 紫薯雪糕,侍應介紹係自家制雪糕,搭配左啲分子料理式嘅紅豆,完美的一餐落幕,開心結婚紀念日❤️